HannaHJóga

Én vagyok.

2018. április 01. 13:41 - hannahjoga

Az én történetem akkor kezdődött, amikor majdnem véget ért.

A mozgalmas múlt részleteit néhány évvel ezelőtt egy blog kérésére írtam meg:
http://zsigerkronikak.blog.hu/2015/08/19/_nem_tudom_mit_csinal_de_abba_ne_hagyja

Az azóta zajló önismereti munkáról, fejlődésről és visszalépésekről, leckékről és tanulságokról, blokkokról és oldódásokról olvashatsz majd.
Amikor sorsfordító változásokat hoz az Élet, nehéz megtalálni az egyensúlyt a külső és a belső munka között. Egy (vagy több) betegség esetén a társadalmunk által elfogadott reakció az orvos, a segítők, a tanácsadók, a különféle módszerekkel és hitrendszerekkel dolgozó "gyógyítók" felkeresése. Szaladunk rendelőkbe, tudósokhoz és nemtudósokhoz, nyúlunk fűhöz-fához-tablettához, miközben magunk elől is futunk. Csak oldja meg valaki a problémát! Csak szüntesse meg a fájdalmaimat! Azokat a fájdalmakat, amelyekről ő mit sem tud, hiszen én érzem.
Aztán nagy sokára egy lépéssel közelebb jutunk a válaszokhoz azzal, ha már elfogadjuk, hogy valaki (leggyakrabban egy pszichoterapeuta) kérdéseket tegyen fel nekünk. Elindulunk egy ösvényen, és szép lassan mi válunk a Kérdezővé. Talán néha születnek Válaszok is...

Húsvét időszakában kezdem el rendszerezni a gondolataimat, írásaimat ebben a blogban.
Abban az időszakban, amikor olyan sok kérdés merül fel bennünk: mi történt akkor régen, amit most ünneplünk? Hogyan volt egyáltalán lehetséges? Számítanak ezek a kérdések? Miért nem a szimbólumokat, jelképeket, érzéseket vizsgáljuk meg, amelyeket a saját Életünkbe hoz ez az Ünnep? Mit jelent az Újjászületés, a szenvedésektől való megszabadulás, a megváltás a mi olvasatunkban, a mindennapi életünk szintjén?

A nyúl az ázsiai hagyományokban az istenség hírvivője, a buddhistáknál a Hold szent állata, indián törzsek szerint az emberiség jótevője, a maják pedig neki tulajdonították az írás feltalálását. Most én is erre a hívásra válaszolva kezdek el írni.

Milyen témák körül forognak a gondolataim, milyen témák bukkanhatnak fel a blogban?

- Jóga. Jógapózok, amelyek gyakorlása megkönnyítik a mindennapi életünket. Az életenergia, a fizikai és tudati szint, emésztési problémákat rendező jógaterápia, stresszoldás, filozófia, meditáció és koncentráció, önismeret.

- Betegség. Nem kerülhetem ki a témát. Szorongásos tünetek és pánikbetegség. Depresszió. Crohn-betegség.

- Kivonulás, váltás. Alkalmazotti létből vállalkozó. Otthoni munkavégzés, határok és végtelen lehetőségek. Önfegyelem, napirend és menedzsment minden téren.

- Minimalizmus, egyszerűbb Létezés.

És még egy kérdés...
...velem tartasz?

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hannahjoga.blog.hu/api/trackback/id/tr5413784052

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása